Dankbaar

Nou lieverds, vandaag weer nieuw spannend avontuur begonnen. Het ging afgelopen weekend best goed, pijnmedicatie leek eindelijk goed ingesteld. Deels door bezoek aan pijnpoli Vu en grotendeels door mijn eigenwijzigheid. Was in blijde verwachting van de binnenkort aan te brengen pijnblokkade, maar vannacht om 5 uur werd ik wakker met de meest gruwelijke pijn die ik ooit heb gehad, moest kotsen, gillen en huilen tegelijk. Dacht dat mijn laatste uurtje geslagen had, voor dit soort ‘doorbraakpijn’ heb ik Instanyl neusspray van de huisarts. Maar die was, uiteraard, net gisterenavond op gegaan. Heb de huisartsenpost gebeld en die lieverds hebben geregeld dat er om 6 uur vanochtend een taxi kwam voorrijden om Instanyl vanuit de ziekenhuis apotheek bij me af te leveren. Wat een service ? Daarna weliswaar erg geschrokken maar heb paar uurtjes lekker geslapen. Voelde me behoorlijk uitgeput, ben toch naar de Erasmuskliniek in Rdam gegaan voor de 2 keer per week immunotherapie.

In de trein werd ik gebeld door de Vu-pijnpoli, ze informeerden hoe het was gegaan en ik heb verteld over de slechte ervaringen met de door hun voorgeschreven pillen. En over de aanpassingen die ik op eigen houtje heb gemaakt en het goede effect die die aanpassingen bleken te hebben. Was bang dat ik op mijn flikker zou krijgen omdat ik me niet aan het recept had gehouden, maar ze hebben de pillencocktail per direct aangepast, vond ik geweldig ? In Rotterdam aangekomen hebben ze als routine bloed afgenomen en lag ik lekker aan mijn infuusje te doezelen, zoals gewoonlijk. Toen kwam het bericht dat mijn bilurubine waarden veel te hoog zijn, de verpleegster merkte ook op dat mijn ogen geel zijn vandaag. Dus dat doet denken aan de geblokkeerde galuitgang, waarmee dit feestje bijna een jaar geleden begon. Er is direct een plekje vrijgemaakt op de echo afdeling, wederom geweldig ? En kreeg a-la-minute een echo onderzoek, gelukkig bleek de stent nog steeds goed te zitten. Krijg deze week een extra ct-scan ter controle, in overleg met van Eijck hebben ze me er tussen gepropt, ook al weer geweldig, of niet soms? ? Hopelijk kunnen ze dan ook zien waarom ik zo’n snel toenemende pijn had de laatste tijd, en misschien kunnen ze dan met nano-knife iets doen.

Vandaag wel 4 hoeraatjes en dankjulliewels voor de mensen in de gezondheidszorg ? Ook al voel ik me nog steeds klote en wil alleen maar naar mijn bed, dankbaarheid overheerst vandaag ?.

2018-01-13T20:41:44+00:00 januari 8th, 2018|