Verandering

Het lijkt er op dat de zweren aan het genezen zijn, de brandende pijn rond mijn maag speelt minder vaak op. Maar dat geldt helaas niet voor de pijn in mijn rug, het grootste deel van de dag voelt het alsof ie in de fik staat. Het wordt erger als ik sta of loop en rustiger als ik op mijn rug lig. Duidelijk dat het niet alleen zweren zijn die zich laten voelen, ook al is er nog steeds niets te zien op scans en zijn mijn bloedwaarden prima.

Om me te helpen zijn de fentanyl pleisters verhoogd naar 75ug per uur, daarnaast slik ik zo’n 10 keer per dag Oxycodon en een flacon Instanyl snuif ik binnen een week leeg. Maar het lijkt dat mijn lichaam steeds sneller went aan het ophogen van de doses, wordt er voornamelijk suffer van. Lig dagen lang als een platgespoten zombie op de bank, pijn beheerst mijn dagen op het moment. Eerlijk gezegd vind ik er geen bal meer aan zo, somberheid slaat toe. Kan nauwelijks een boodschappenlijstje onthouden en er komt weinig uit mijn vingers. Ben te daas om over dringende zaken als mijn bedrijfsopvolging of testament na te denken.

Vandaag voor de laatste keer naar immunotherapie geweest, geen idee of het nou iets geholpen heeft, voelde me aanvankelijk wel wat energieker. En ik vond het fijn om door de Support Casper groep behandeld te worden. De onvolprezen pijnpoli van de VU heeft me weer op de rol voor een pijnblokkade gezet en vandaag ben ik op hun advies overgestapt naar Hydromorfon, weer een andere heftige pijnstiller, eentje waar mijn lijf nog niet aan gewend is. Ben benieuwd of dat me een paar heldere dagen, en liefst ook zonder al te veel pijn, kan bezorgen …

2018-01-26T00:32:16+00:00 januari 26th, 2018|